شيرازيها براي صبحانه به جاي حليم و کله پاچه و املت معمولا آش سبزي ميخورند. آش سبزي شيرازي با عطر و طعم بينظير هم با گوشت و هم بدون گوشت درست ميشود و اگر گذرتان به شيراز افتاده باشد حتما در مغازههاي فروش آش و حليم حتما چشمتان به ديگ آش سبزي هم خورده است. طرز تهيه بهترين آش سبزي شيرازي با گوشت و بدون گوشت که در روزهاي سرد زمستان حسابي هم ميچسبد را در اين مطلب بخوانيد.مواد لازم براي 6 تا 8 نفر
گوشت سردست گوسفندي با استخوان: 500 گرم
سبزي آش سبزي شامل: تره 1 کيلوگرم و ترخون خشک ½ ليوان فرانسوي دستهدار
نخود: 2/3 ليوان دستهدار فرانسوي
عدس: 2/3 ليوان دستهدار فرانسوي
لوبيا سفيد: 2/3 ليوان دستهدار فرانسوي
برنج: 2 ليوان دستهدار فرانسوي
پياز: 1 عدد
پياز داغ: به مقدار دلخواه
نمک، فلفل سياه، زردچوبه، فلفل قرمز: به مقدار لازم
طرز تهيه
حبوبات را از شب قبل خيس کنيد و چند بار آبشان را عوض کنيد. قبل از هر چيز حبوبات را بپزيد. بهتر است ابتدا نخود و لوبيا را بپزيد، چون از عدس ديرتر ميپزند. سپس در يک ساعت پاياني پخت عدس را هم اضافه کنيد. سبزي آش که همان تره است را هم پاک کنيد و بشوريد و وقتي خشک شد ريز خرد کنيد.
در اين فاصله گوشت را در يک قابلمه جداگانه با يک عدد پياز درشت و نمک و فلفل و زردچوبه بپزيد. گوشت خوب بايد بپزد، چون قرار است آن را له کنيم. برنج را هم جداگانه با مقداري نمک و روغن بپزيد تا حدي که شفته شود. سبزيهاي ساطوري خرد شده را جداگانه بپزيد و در مقداري روغن تفت دهيد تا رنگش عوض و مقداري سرخ شود. براي خوشرنگتر شدن آش ميتوانيد مقداري سبزي قورمه سبزي سرخ شده هم به تره در حال سرخ شدن اضافه کنيد.
گوشت پخته شده را از قابلمه خارج کنيد و استخوانهايش را جدا کنيد و به صورت جداگانه کاملا با گوشتکوب له کنيد، هر چه گوشت را بيشتر له کنيد آش کشدارتر ميشود. سبزي و برنج را به حبوبات پخته شده اضافه کنيد. آب گوشت را هم روي آنها بريزيد و گوشت را هم اضافه کنيد و اجازه دهيد آش روي شعله ملايم گاز خوب بپزد و جا بيفتد. پيازداغ را هم به مقدار دلخواه جداگانه درست کنيد.
مقداري از پياز داغ را در آش در حال پخت بريزيد. 1/3 آش را جدا کنيد و خوب بکوبيد يا با ميکسر ميکس کنيد و دوباره به آش اضافه کنيد، اين کار باعث کشدار شدن آش ميشود. در اين مرحله ترخون خشک را هم اضافه کنيد. صبر کنيد تا آش روي شعله ملايم گاز خوب بپزد و جا بيفتد و به غلظت دلخواه شما برسد. بعد از پخت آش سبزي آن را در ظرف مورد نظر سرو و با پيازداغ تزيين کنيد. آش سبزي را معمولا با طعم تند فلفل مزهدار ميکنند. در صورت تمايل روي آش سبزي فلفل سياه بپاشيد.
نکته
طرز تهيه آش سبزي آبادان و آش سبزي کازروني هم به همين ترتيب است. اگر آش سبزي را بدون گوشت ميپسنديد تمام اين مراحل را به جز اضافه کردن گوشت و آب گوشت انجام دهيد. اين مقدار مواد براي تهيه آش براي 6 تا 8 نفر است. اگر ميخواهيد آش سبزي را براي مثلا 100 نفر درست کنيد مقدار مواد را با توجه به نفرات چند برابر کنيد. آش سبزي را مثل ساير انواع آش با کشک هم ميتوانيد ميل کنيد.
منبع:سايت خبري برترين ها
درباره این سایت