عدس يک منبع غني براي تامين آهن بدن و پيشگيري از کم خوني است. دستور پخت و رازهاي خوشمزه شدن عدسي را در اين مطلب ببينيد.
مواد لازم:
عدس: 2 ليوان
روغن: 2 ق غ
پياز: (متوسط/براي پياز داغ) 1 عدد
نمک و فلفل: به مقدار لازم
رب گوجه فرنگي: 2 الي 3 ق غ
طرز تهيه:
1- عدس را از 24 ساعت قبل خيس کنيد و آب آنرا عوض کنيد. با اينکار شايد مقداري از املاح بيرون ريخته شود، ولي ديگر دل درد نخواهيد گرفت و رنگ آنهم پس از پخت تيره نميشود.
2- عدسها را با روغن و آب (يا آب مرغ يا گوشت اگر از قبل آماده داريد) بپزيد. پس از پخت کامل عدسها پياز داغ و رب گوجه و نمک و فلفل (و کمي در صورت تمايل ادويه گرام ماسالا يا هر نوع ادويه که ميپسنديد) اضافه کنيد. قوام عدسي را خيلي شل و خيلي سفت نکنيد.
3- آن را با ليمو ترش يا کمي سرکه و روغن زيتون آنرا سرو کنيد. (اگر مقدار بسيار کمي پودر گلپر هم روي بريزيد خوشمزه و سهل الهضم ميشود.)
8راز عدسي
از قديم عدسي براي صبحانه و ميان وعدهها استفاده ميشده آن هم به اين دليل که غذايي بسيار مغذي است. البته بهترين عدس در ناحيه کاشان و ديزين کشت ميشده. براي پخت عدسي نيز نکتههايي وجود دارد که ما به 8 مورد از آنها پرداختهايم که عبارتند از:
1. عدس بستهبندي بخريد. توجه کنيد که بستهبندي آن چروک و سوراخسوراخ نباشد. در ضمن، وقتي در کاسهاي از آب آن را خيس ميکنيد، عدسها ته ظرف باقي بمانند و به سطح آب نيايند. به علاوه از خريدن عدسهاي فلهاي نيز خودداري کنيد، زيرا امکان ديرپز بودن آنها وجود دارد.
2. براي آنکه نفاخي عدس گرفته شود آن را به مدت 24 ساعت در آب خيس کنيد. البته دقت کنيد که اين زمان بيشتر نشود، زيرا در اين صورت عدس بر اثر حرارت ديدن، له و پوستش جدا ميشود.
3. براي آنکه عدسها سريعتر پخته شوند ابتدا پياز را در روغن تفت دهيد و بعد از طلايي شدن، عدسها را نيز اضافه کنيد و بعد از اين مرحله به عدس، آب اضافه کنيد. با اين کار عدسها سريعتر ميپزند.
4. ادويه و چاشنيهاي اين غذا را در مراحل پاياني به آن اضافه کنيد، زيرا هم باعث ديرپز شدن عدس ميشوند و هم عطر و بوي ادويهها از بين خواهند رفت.
5. به عنوان ادويه به اين غذا زيره بزنيد و اگر تمايل داريد در آن گلپر بريزيد، چاشني عدسيتان بهتر است سرکه باشد، اما در صورت نزدن گلپر، چاشني مناسب اين غذا آبليموي تازه است.
6. اگر آب عدسيتان تمام شد، بهتر است به آن آب جوش اضافه کنيد و در آن کمي عصاره مرغ يا سبزيجات نيز بريزيد و اگر عدسي شور شد از سيبزميني استفاده کنيد.
7. براي خوشمزهتر شدن عدسي به آن سيبزميني نگيني شده اضافه کنيد و هرگز از گوشت استفاده نکنيد، زيرا عدسي، غذايي است که گوشت ندارد.
8. عدسي غلظت مشخصي دارد، بهتر است نه خيلي رقيق باشد و نه مانند حليم غليظ بلکه مانند آشي نسبتاً غليظ بايد پخته و سرو شود.
منبع:سايت برترين ها
درباره این سایت